Serbia

Dobro došli na veb lokaciju Schneider Electric

Dobro došli na našu web lokaciju.

Možete izabrati drugu državu da biste pregledali raspoložive proizvode ili posetiti našu globalnu veb lokaciju i pročitati informacije o kompaniji.

Izaberite drugu državu ili region

 • Default Alternative Text

  Redefinisanje EFIKASNOSTI u mlekarskoj industriji

  Preći sa lokalne mlekarske zadruge na industrijskog giganta predstavlja smelu ideju. Kompanija Fonterra redefinisala je novozelandsku mlekarsku industriju i postala jedna od najefikasnijih mlekarskih postrojenja na svetu, optimizujući EFIKASNOST pomoću Schneider EcoStruxure™ Plant.

  Otkrijte EcoStruxure
 • Priča klijenta Fonterra Redefinisanje mlečne industrije na Novom Zelandu

  Pogledajte kako pomažemo kompaniji Fonterra da pomeri granice performansi, bezbednosti i efikasnosti

Izazov

Globalne razmere: Fonterra posluje lokalno na Novom Zelandu, ali ima međunarodni domet. S obzirom da obuhvataju brojne različite kooperante i farme, moraju da uzmu u obzir brojne faktore i da se nose sa prirodnim prekidima dok pokušavaju da ostvare doslednost proizvodnje. Zato je Fonterra potražila pouzdanog partnera koji razume njihovu lokalnu industriju i koji ima globalno prisustvo.
 
Najviši standardi higijene, kvaliteta i svežine: Mleko je kvarljiv proizvod koji mora da ispunjava najstrože zahteve bezbednosti i kvaliteta. Zastoj mašina, kašnjenje isporuka ili neodgovarajuće postupanje mogu da dovedu do toga da određeni proizvođači mleka moraju da bacaju svoje proizvode. Kompaniji je trebao dobavljač koji može da razvije posvećen odnos zasnovan na uzajamnom poverenju, dobavljač koji je spreman za upravljanje problemima kada do njih dođe.
 
Industrijska efikasnost i održivost: Istovremeno, Fonterri je trebao partner sa vizijom kako bi se industrijska efikasnost iskoristila kao sredstvo za postizanje ekološkog poslovanja i kreiranje održivih poslovnih praksi za budućnost.


fonterra-challenge-IC-631x292

Rešenje

Efikasnost i pouzdanost sa EcoStruxure
  
Aplikacije, analitika i usluge: UVP – usluge i podrška – ponuda celokupnog rešenja i upravljanje životnim ciklusom   
Povezani proizvodi: SCADA, automatizacija, pogoni, upravljanje motorima, SN, NN distribucija, upravljanje osvetljenjem, C-Bus, UPS, dodatna oprema za ožičenje

Kompletno rešenje za veću efikasnost: Nekadašnja zadruga koja je okupljala male ili srednje kooperante, ova industrija mleka sa Novog Zelanda gaji dugotrajan odnos sa kompanijom Schneider Electric. Usledio je prirodan korak za nas da ponudimo kompletan proizvod/rešenje koje bi se moglo primeniti na lokalnom i globalnom nivou, koje bi pojednostavilo distribuciju električne energije i učinilo je kompatibilnom za veću efikasnost proizvodnje.
 
Stručno vođstvo za grinfild projekat: Pored svakodnevnog poslovanja, Fonterra je proširila svoju infrastrukturu pod našim vođstvom i izgradila mnogo veće postrojenje za preradu mleka pod nazivom Darfield - svoju prvu grinfild lokaciju, s obzirom da su se svi drugi veći kapitalni projekti nalazili na postojećim lokacijama sa zastarelim sistemima.

Više od 30 tona mleka u prahu svakog sata: Sa ovim impresivnim rezultatom i kapacitetom do 4,4 miliona litara mleka dnevno, Darfild 2 predstavlja izvanredan uspeh za Fonterru.

Najveća i najefikasnija mlekara na svetu: Fonterra se razvila od lokalne kooperative u globalnog industrijskog giganta. Kompanija Schneider Electric joj je bila partner na ovom putovanju i naš čvrst odnos sa mlekarom sa Novog Zelanda će se sigurno nastaviti kako Fonterra bude nastavila da raste.

fonterra-solution-IC-631x292

Saznajte kako vaše poslovanje može da ostvari uspeh zahvaljujući Inovacijama na svakom nivou

Otkrijte više

Rezultati

• Kao rezultat, Darfield je ostvario neverovatan uspeh. Njegov duvač mleka pod nazivom Darfield 2 troši između 4,2 i 4,4 miliona litara mleka dnevno, i proizvodi preko 30 tona mleka u prahu svakog sata!
 
• Od skromnih početaka sa kooperantima do najveće i najefikasnije mlekare na svetu, jedna od velikih prednosti koje je Fonterra otkrila tokom saradnje sa kompanijom Schneider Electric je trajnost njihovog odnosa. Duga istorija saradnje sa mlečnom industrijom sa Novog Zelanda će se sigurno nastaviti kako Fonterra bude rasla
 
Kompletna ponuda proizvoda/rešenja koju je ponudila kompanija Schneider Electric uključuje:

• SCADA, automatizacija, pogoni, upravljanje motorima, SN, NN distribucija, upravljanje osvetljenjem, C-Bus, UPS, dodatna oprema za ožičenje, konsultacije u pogledu dizajna, upravljanje projektima i kvalitet električne energije

• UVP – usluge i podrška – ponuda celokupnog rešenja i upravljanje životnim ciklusom

Ključne činjenice
 • Fonterra je najveći proizvođač mlečnih proizvoda na Novom Zelandu i najveći izvoznik mlečnih proizvoda na svetu
 • Darfield je prva grinfild lokacija koju je razvila kompanija Fonterra
 • To je najveća, najefikasnija mlekara na svetu
 • Sušara u objektu Darfield 2 troši između 4,2 i 4,4 miliona litara mleka svakog dana
 • Darfield 2 proizvodi preko 30 tona mleka u prahu svakog sata
 • 5% SENZ prometa može se direktno pripisati kompaniji Fonterra
Nos conseillers sont disponibles pour répondre à vos questions de 8h00 à 18h00 du lundi au vendredi toute l'année.